چه تصمیم جدیدی برای سال جدید دارم؟

متوجه شده بودم که همیشه در ابتدای هر سال، بسیاری از مردم تصمیم‌های سال نو را می‌گیرند. برایم سوال شده بود که چرا همه حتی افراد پیر برای سال جدید تصمیم می‌گیرند؟ آیا به این دلیل است که حتی در سال‌های آخر زندگی هم احساس می‌کنیم باید خودمان و دنیا را بهتر کنیم؟ یا فقط این احساس که می‌توانیم خودمان را شادتر، سالم‌تر و سازنده‌تر کنیم؟

شروع به خواندن در مورد موضوع کردم و با ایده های بودایی مواجه شدم که به نظر می رسد نور کمی متفاوت به موضوع می دهد. 

فرض بودایی ها این است که شادی واقعی همیشه می آید و می رود، بنابراین ما دوره هایی در زندگی را داریم که در افکار و احساسات منفی گرفتار می شویم و از زندگی خود احساس نارضایتی می کنیم. بودایی‌ها طرفدار این هستند که به جای تصمیم‌گیری در زمان‌های خاص سال، می‌توان با تمرکز بر آنچه در هر زمان برای ما مناسب است – نوعی ذهن‌آگاهی با چهار مرحله اصلی – نسبتِ لحظه‌های شاد و ناراحت‌کننده را بهبود بخشیم. 

بیایید ببینیم این مراحل چه هستند:

۱) مواردی که می خواهید در شما تغییر کنند را بشناسید. این می تواند موقعیت اجتماعی شما باشد – آیا دوستان کافی دارید؟ آیا به اندازه کافی بیرون می روید؟ این می تواند سلامت شما باشد – آیا به اندازه کافی ورزش می کنید؟ آیا خوب غذا می خورید؟ آیا دردهای غیر قابل توضیحی دارید؟. یا وضعیت مسکن و مالی یا سلامت روانی شما – آیا زندگی شما معنا ندارد؟

این یک بذر کوچک تغییر است که می تواند رشد کند.

۲)سپس برنامه ریزی کنید تا کاری حتی کوچک برای تغییر آن انجام دهید. از همین الان شروع کنید. درک کنید که شما توانایی و ذکاوت این را دارید که حداقل یک کار کوچک برای توانمندسازی خود انجام دهید. بنابراین به یک گروه اجتماعی بپیوندید، به یک دوست زنگ بزنید یا برای مدت طولانی، با پزشک و یا مشاور تماس بگیرید. به پیاده روی بروید، به کارهای داوطلبانه نگاه کنید.

از فرصت هااستفاده کنید، لازم نیست نتایج بزرگ ومهم باشند. همانطور که موفقیت های کوچک را جمع آوری می کنید، تصویر بزرگتر، واضح تر می شود. این تحول بزرگ یک شبه نیست.

 ۳) اخلاق مختلف بَدی را که دارید شناسایی کنید. مواردی که انجام آن منجر به احساس منفی در شما می شود این می‌تواند شامل مواردی مانند غیبت کردن در مورد مردم، مشاجره، کینه توزی و افکار منفی، بیش از حد یا کم کردن خود، نخوابیدن کافی، نوشیدن بیش از حد باشد. هر چیزی که معمولاً شما را با احساسات ناخوشایند رها می کند، آن را یادداشت کنید. برای کاهش این موارد تلاش کنید. تلاشی آگاهانه برای انجام ندادن آنها در یک روز کمتر در هفته، سپس دو و سپس سه روز. 

کلید این نیست که این چیزها را به طور کامل حذف کنید، بلکه به حداقل رساندن وقوع آنها است. 

۴) در نهایت مواردی که منجر به احساس مثبت می شود را شناسایی کنید. آیا نوشیدن چای با دوستان، رفتن به پارک، نقاشی، گوش دادن یا ساختن موسیقی، نوشتن، خواندن، تماشای فیلم است حالتان را خوب می کند؟

 چیزهای مختلف را امتحان کنید و هر چیزی که باعث ایجاد حس خوب در ذهن شما می شود، آنها را یادداشت کنید و به خودتان قول بدهید که آنها را در روز خود ادغام کنید و آنها را در اولویت قرار دهید. زمانی که به انتخاب خودتان، در لحظه ای شاد غوطه ور می شوید، احتمال کمتری وجود دارد که در سکون، وسواس، مقایسه و قضاوت گم شوید. 

بنابراین مهم نیست که در سال جدید چه تصمیمی می گیریم، تغییر نه با تصمیمات عالی، بلکه در انتخاب های روزانه ـ در هر روزی که تصمیم به شروع آن دارید ـ شروع می شود.

 به مجلات و روزنامه ها نگاهی بیندازید و ببینید آیا چیزی در آنجا می‌تواند به شما در انتخاب‌های مورد نیاز کمک کند. 

مشاوره دریافت کنید.

 به گروه های علاقمندان فیلم، گروه‌های خواندن یا نوشتن بپیوندید. 

به رویدادهای اجتماعی یا تعطیلات بروید. با افراد جدیدی ملاقات کنید که کارهایی را انجام می‌دهند که ممکن است از آنها لذت ببرید -البته هر چند وقت یکبار. 

چرا با پیوستن به باشگاه، سلامتی خود را بهبود ندهید؟ 

اگر به دنبال فعالیت های معنادار هستید، چرا به یک گروه تبلیغاتی ملحق نمی شوید؟

 به برخی از سخنرانی ها رفته تا ایده بگیرید. 

کارهای داوطلبانه به شما کمک می کند تا هدف جدیدی پیدا کنید.

 هر چیزی که شما را شادتر می کند. 

منبع:

نویسنده: جان اولیور


تو چی فکر می کنی؟

تازه ها