نکات ظریف غذا خوراندن به کودک نوپا

نویسنده:شارلوت استریلینگ (متخصص تغذیه نوزادان و کودکان. کتاب جدید او: چگونه به کودک نوپای خود غذا بدهیم.همه چیزهایی که باید برای بزرگ کردن خورندگان کوچک مستقل و شاد بدانید) 

اگر با والدین اکثر کودکان نوپا صحبت کنید و حالشان را بپرسید، احتمالاً به شما خواهند گفت که زندگی تا حدودی آشفته است!

نوپایی در کودکان یک سن دوست‌داشتنی و هیجان‌انگیزی است. زمانی که کودکان در حال کاوش جهان هستند. چیزهایی را کشف می‌کنند و مغزشان هر روز چیزهای جدیدی یاد می‌گیرد.و البته این اکتشاف می تواند با چالش های خاص خود همراه باشد. مثلا یکی از چالش های بزرگ، اغلب در زمان صرف غذا با امتناع از غذاخوردن دیده می شود. 

“من آن را دوست ندارم”، “اوهههه”، “من از کلم بروکلی متنفرم.“

 آشنا بنظر می رسند؟

این ها عبارات رایجی هستند که توسط کودکان نوپا، هنگام غذا شنیده می شود و بسیار معمول است که والدین در این مورد ابراز نگرانی کنند. 

سال‌های نوپایی اغلب با استقلال مرتبط است. بچه‌ها سعی می‌کنند در زندگی روزمره خود به دنبال استقلال باشند، که این شامل انتخاب‌های غذایی آنها نیز می‌شود.

در واقع بسیار طبیعی است که کودکان نوپا به دلایل زیر نسبت به غذای خود حساس باشند: 

  • تا حدی به دلیل رشد استقلال 
  • تا حدی به دلیل “نو هراسی“ـ بی میلی به امتحان کردن غذاهای جدیدـ که به طور کلی در طول سال های نوپایی شروع می شود. 
  • و تا حدودی به این دلیل که نرخ رشد در این زمان کاهش می یابد. سن می تواند منجر به کاهش اشتهای آنها شود. 

شاید برایتان جالب باشد: کارهای خطرناکی که باید بگذارید کودکتان انجام بدهد

نکات پیشنهادی اصلی: 

با تظاهر کردن به این که به ‌خوردن یا نخوردن آنها اهمیتی نمی‌دهید، شروع کنید.

 تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه فشار بیشتری به “غذا خوردن” به کودکان نوپا وارد کنیم بیشتر احتمال دارد که اثر معکوس داشته باشد. بنابراین، اگر می‌خواهید به کودکان نوپا کمک کنید تا از غذاها بیشتر لذت ببرند، سعی کنید با غریزه طبیعی خود مبارزه کنید و در زمان غذا بی‌تفاوت باشید.

از جمله “اشکالی ندارد، لازم نیست آن را بخوری” استفاده کنید و به آن پایبند باشید.

برداشتن فشار و انداختن توپ در زمین آنها در زمان صرف غذا، به آنها کمک می کند تا احساس استقلال داشته باشند و احساس کنند که کنترل دارند. 

به موقع خود، این رفتار می تواند آنها را تشویق کند تا کمی بیشتر غذا بخورند. 

آن را به وعده غذایی تبدیل کنید که دلشان بخواهد بخشی از آن باشند.

حتما می دانید برای کودکان همه چیز سرگرمی و کاوش است. این به سادگی هدف روزانه آنهاست. بنابراین، سعی کنید زمان صرف غذا را نیز بخشی از این سفر سرگرم کننده کنید. در مورد تبدیل میز غذا به یک پیست مسابقه صحبت نمی کنیم، فقط می خواهیم که به سادگی آن را برای آنها لذت بخش کنید. آنها را درگیر کنید و به آنها اجازه دهید غذاهای ارائه شده را بدون محدودیت، فشار یا “قوانین زمان صرف غذا” کشف کنند. آنچه به عنوان “سرگرمی” تعبیر می شود از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است، اما می توانید با موسیقی آرام بخش، یک رومیزی جالب یا شروع کردن با چهره های خنده دار شروع کنید، هر چیزی که به شادی بخشیدن به میز کمک کند.

غذاهای متنوع، حتی غذاهایی که رد می‌شوند را بپزید و ارائه دهید. 

اگر غذاهایی را پیشنهاد می‌کنید و آنها رد می‌شوند، شما دوباره پیشنهاد کنید. وقتی غذاها رد می‌شوند وشما دوباره آن را پیشنهاد نمی کنید، بعید است که بچه های کوچک شما بعدها بخواهند که آنها را بخورند. با این حال، اگر بدون هیچ فشار و اصراری برای خوردن آنها، به ارائه غذاهای رد شده ادامه دهید، آنها شروع به آشنا شدن می کنند و نشان داده شده است که این به کودکان نوپا کمک می کند که تمایل بیشتری به امتحان آنها داشته باشند. 

به یاد داشته باشید، این یک بازی طولانی است.

 نکات و ترفندهایی که برای کمک به تغذیه کودک نوپا در نظر می گیرید یک شبه کارساز نخواهد بود. 

کودکان نوپا دایم در حال آزمایش و کشف “قوانین” هستند. بنابراین، سعی کنید در حین استفاده از برخی از این استراتژی‌های آزمایش شده، ثابت و پایدار بمانید. 

شاید برایتان جالب باشد: اختلالات خوردن(آنورکسی)

فشار و زور و اصرار:

فشار برای خوردن غذا به ندرت در دراز مدت جواب می دهد. خیلی بهتر است که آرام بنشینید، فشار و استرس را از بین ببرید و اینکه غذا خوردن را زمان شادی برای کودکان نوپا کرده تمرکز کنید. مثلا: در هنگام غذا، با کوچولوی خود وقت بگذرانید و با او مشغول شوید. بهتر است اعمال و رفتارهایی را که می‌خواهید کودک نوپایتان از آن الگوبرداری کند، انجام دهید تا به مرور زمان، نحوه خوردن و لذت بردن از انواع غذاها را بیاموزد.

محدود کردن غذاها:

محدود کردن بیش از حد غذاهایی که کودکان می‌توانند ببینند یا آنها را درخواست می‌کنند، به ندرت مؤثر است. این می‌تواند غذاهای محدود شده را خواستنی تر کند و در زمان‌های غذا خوردن استرس به وجود بیاورد. درعوض، سعی کنید به صورت نامحسوس از آنچه که خودتان می‌خورید برای او با الگو سازی کنید. و با نشان دادن و ارائه محدودیت های غذایی یک تعادل برقرار کنید.

 تعداد دفعاتی که کیک، بیسکویت و شیرینی در خانه در دسترس است را محدود و از اطلاق آن ها به عنوان خوراکی خودداری کنید، زیرا این کار شما نشان می‌دهد که این غذاها مطلوب ترین هستند.!

منبع:

(charlotte Striling, (How to feed your Toddler

Famillies North London issue 156 Sep/Oct 2022


تو چی فکر می کنی؟

تازه ها