نکاتی که زنان باید در موردِ قلبِ خود بدانند

بنابر گزارش “انجمن قلب آمریکا” (AHA) بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در میان زنان آمریکایی است که از هر سه مورد فوتی یک مورد را شامل می‌شود. زنان بریتانیایی تقریباً نصف مردان حملات قلبی را تجربه می‌کنند، اما هنوز هم یک مشکل عمده سلامتی برای زنان است. بیماری عروق کرونر قلب، عامل اصلی حملات قلبی، سالانه بیش از دو برابر سرطان سینه در بریتانیا باعث مرگ زنان می شود و این تنها، بزرگترین قاتل زنان در سراسر جهان در سال۲۰۱۹ بوده است.

بر همین اساس خوب است زنان سه نکته مهم در این خصوص را در نظر بگیرند:

– علائم حمله قلبی را بشناسند

– از عوامل خطرزا در بروز بیماری قلبی آگاه باشند

– برای جلوگیری از بروز بیماری قلبی، تغییراتی را در سبک زندگی خود اعمال کنند.

زنان اغلب علائم حملات قلبی را با شرایط کمتر تهدید کننده مانند رفلکس اسید، آنفولانزا یا پیری طبیعی اشتباه می گیرند. اما عوامل خطر غیر قابل کنترل بیماری قلبی عبارتند از:

سن

سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا سکته مغزی

قومیت

یائسگی.

خطر همچنین می تواند توسط برخی از عوامل سبک زندگی (که گاهی اوقات عوامل خطر قابل کنترل نامیده می شود) افزایش یابد. به عنوان مثال، رژیم غذایی، سطح فعالیت بدنی و عادات سیگار کشیدن.

بارداری و یائسگی هر دو منجر به تغییراتی در عملکرد قلب می شوند.به این شکل که پس از یائسگی، سلامت کلی قلب زنان و مردان مشابه می شود. قبل از یائسگی، زنان نسبت به مردانِ هم سن عملکرد قلب بهتری دارند.اما بعد از یائسگی، تفاوت چندانی وجود ندارد. محققان فکر می کنند این می تواند به ارتباط بین استروژن و سلامت قلب اشاره کند.

به عنوان یک زن، هورمون های شما ممکن است از شما در برابر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در سال های قبل از یائسگی محافظت کنند. یعنی کمتر از مردان به بیماری های زیر دچار می شوید:

تنگی آئورت، باریک شدن دریچه آئورت.

نارسایی احتقانی قلب.

فشار خون بالا

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک.

 اما پس از یائسگی و با افزایش سن، خطر افزایش می‌یابد.

اگر برخی از بیماری های دیگر برای شما تشخیص داده شده است نیز ممکن است در معرض خطر بیماری قلبی باشید. این شرایط عبارتند از:

دیابت نوع ۲

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

بیماری های التهابی، از جمله آرتریت روماتوئید

اگرچه بسیاری از آریتمی‌ها بر مردان بیشتر از زنان تأثیر می‌گذارد، این ریتم‌های نامنظم قلب ممکن است علائم متفاوتی را در زنان ایجاد کند.

ضربان قلب به طور مداوم بالای ۱۰۰ ضربه در دقیقه زمانی که ورزش نمی کنید ممکن است نشان دهنده یک بیماری خطرناک باشد. اگر ضربان قلب شما به این سرعت است، به خصوص اگر علائمی مانند سرگیجه یا سبکی سر نیز دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

همچنین، ضربان قلب کمتر از ۶۰ ضربه در دقیقه می تواند مشکل ساز باشد، به خصوص اگر علائمی مانند سبکی سر، سرگیجه یا خستگی قابل توجه داشته باشید. اما برای ورزشکاران و افراد فعال تر طبیعی است که در دهه۴۰ تا۵۰ سالگی ضربان قلب کمتری داشته باشند.

حمله قلبی یک اورژانس پزشکی است. دریافت درمان در اسرع وقت بسیار مهم است، و اغلب زنان ممکن است در جستجوی کمک تاخیر کنند.

زمانی حمله قلبی اتفاق می‌افتد که جریان خونی که اکسیژن را به عضله قلب می‌رساند به شدت کاهش می‌یابد یا به طور کامل قطع می‌شود. این اتفاق می‌افتد زیرا شریان‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند می‌توانند به آرامی در اثر تجمع چربی، کلسترول و سایر مواد (پلاک) باریک شوند.یا حتی احساس خستگی شدید و ناراحتی عمومی داشته باشند. زنان اغلب این علائم را نادیده می گیرند زیرا شک دارند که ممکن است دچار حمله قلبی شده باشند.

اگر هر یک از این علائم ـ که علائم حمله قلبی است ـ را دارید فورا به بیمارستان بروید:

فشار ناخوشایند،احساس فشرده شدن، پُری یا درد در مرکز قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول می کشد یا از بین می رود و برمی گردد.

درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، پشت، گردن، فَک یا معده.

تنگی نفس با، یا بدون ناراحتی در قفسه سینه.

علائم دیگر مانند عرق سرد، حالت تهوع یا سبکی سر.

حتی زمانی که علائم نامحسوس باشند، عواقب آن می تواند کشنده باشد، به خصوص اگر فرد فوراً کمک دریافت نکند.

کارهای زیادی می توانید برای کاهش عوامل خطر انجام دهید از جمله از عوامل خطرزا در بروز حمله قلبی و سکته مغزی مطلع باشید. این موارد عبارتند از سن، فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا و استعمال دخانیات.

 بالا بودن کلسترول بد خون و تری گلیسیرید، خطر بیماری قلبی را در زنان و مردان افزایش می دهد.

با افزایش سن زنان بیشتر از مردان در معرض فشار خون بالا هستند، بنابراین باید مراقب این تغییرات باشند زیرا فشار خون بالا می‌تواند فشار بیشتری بر قلب، عروق و کلیه‌ها وارد کند. همچنین خطر سکته مغزی را افزایش می دهد. زنانی که به دیابت مبتلا هستند یا سیگار می‌کشند، بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند.

همچنین توجه به مواردی مانند دیابت بارداری، افزایش فشار خون در دوران بارداری یا زایمان زودرس نیز برای زنان مهم است زیرا ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهند.

به همه زنان بالای ۴۰ سال توصیه می شود که برای بررسی سلامت خطرات قلبی عروقی خود به پزشک مراجعه کنند. این شامل آزمایش فشار خون، کلسترول و قند خون خواهد بود.

باید هر پنج سال یکبار خطرات احتمالی و فشار خون و سطح کلسترول را بررسی کنید.

وقتی سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا گردش خون دارید که: برای پدر یا برادر زیر۵۵ سال شما بیماری قلبی یا گردش خون تشخیص داده شده و یا مادر یا خواهر زیر ۶۵ سال سن شما که به بیماری قلبی یا گردش خون مبتلا هستند.

نکته آخر:

حمایت هایی برای توانمندسازی زنان برای فعال شدن و بهبود سلامتی آنها وجود دارد از جمله:

خوردن یک رژیم غذایی متعادل، مدیریت وزن، فعال بودن و ورزش منظم، ترک سیگار و مدیریت استرس

پایدارترین تغییرات اغلب از کارهای کوچک شروع می شود. حداقل ۱۰ دقیقه در روز فعالیت هوازی با شدت متوسط ​​(مانند پیاده روی سریع) یا۷۵ دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته (مانند دویدن) یا ترکیبی از هر دو را ترجیحاً در طول هفته انجام دهید. همچنین خوب است که حداقل دو بار در هفته از فعالیت های تقویت کننده عضلات با شدت متوسط ​​تا بالا (مانند تمرینات مقاومتی یا وزنه برداری) استفاده کنید.

در صورت نیاز رژیم غذایی خانواده خود را اصلاح کنید. جایگزینی غذاهای فرآوری شده با غلات کامل، میوه یا سبزی و انتخاب روغن زیتون به جای روغن های هیدروژنه، همگی در حفظ سلامت قلب تاثیر گذار هستند.

منابع:

my.clevelandclinic.org/health/articles/17644-women-and-heart-rate

bhf.org.uk/informationsupport/conditions/heart-attack

nhsinform.scot/healthy-living/womens-health/middle-years-around-25-to-50-years/womens-heart-health/womens-heart-health


تو چی فکر می کنی؟

تازه ها